ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ

 

От вкусния корнер на Бакалия не е възможно да липсват сладки неща.

 

ЛОКУМ, ШОКОЛАДИ, ПАСТЕЛИ, СУШЕНИ СМОКИНИ, ЧЕРНА СТАФИДА ОТ КОРИНТ, БЯЛА СТАФИДА СУЛТАНА, СЛАДКА, СИРОПИРАНИ СЛАДКИ, БАКЛАВА И КАДАИФ, СЛАДКИ и др., които ще Ви завладеят с уникалния си вкус.

ЛОКУМ, ШОКОЛАДИ, ПАСТЕЛИ, СУШЕНИ СМОКИНИ, ЧЕРНА СТАФИДА ОТ КОРИНТ, БЯЛА СТАФИДА СУЛТАНА, СЛАДКА, СИРОПИРАНИ СЛАДКИ, БАКЛАВА,КАДАИФ, СЛАДКИ

ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ, ВАРИВА И СУХАРИ

 

 

Тестените изделия са популярна храна в целия свят. Разпространението им започва от Италия, независимо от факта, че първоначалният им произход  се счита, че е от Китай (нудели).

ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ, ВАРИВА,СУХАРИ,дакос,фава,ориз,див ориз

КИСЕЛО МЛЯКО, СИРЕНА И КОЛБАСИ


В гръцката кухня съществуват множество храни, познати ни още от античността. Характерен пример за това твърдение са сирената и колбасите.

КИСЕЛО МЛЯКО, СИРЕНА,КОЛБАСИ, гравиера, манури,саганаки,ладотири,кефалотири,фета,гръцка фета

Запознайте се с

Нашите Продукти

Buy Now

© 2015 by Bakalia the greek deli

HOURS

Monday - Friday

08.30 to 20.00
Saturday

09.30 to 17.30

ADDRESS

104, Knyaz Boris I str.

1000 Sofia  Bulgaria

T. 00359 2 443 0007

ORDERS

Phone

00359 88 629 1003

Email

bakaliasofia@yahoo.com

  • Facebook Grunge

ПОДПРАВКИ, БИЛКИ И ЧАЙ


Подправките са изсъхналите части от растенията, които съдържат ароматни, пикантни и тонизиращи свойства. Познати са също и като мерудии. Търговията с подправки е започнала още през античността, като са се създали цели търговски пътища за пренасянето им от Азия към Европа.

САЛАТИ, МЕЗЕТА И СОСОВЕ

 

Салатите в кремообразен вид са от традиционните гръцки мезета. Приготвят се със съставки, които в Гърция  се произвеждат в изобилие, като например зеленчуци и млечни продукти, поради което задоволяват почти всички вкусове.  Обикновено се сервират като ордьоври и се консумират отлично с узо, ципуро, цикудя, рецина и вино.

ЗЕХТИН,  МАСЛИНИ И ОЦЕТ

 

Bakalia, с истинска любов и уважение към автентичния гръцки зехтин, предлага в магазина си 100% зехтин екстра върджин, с ниска киселинност, ясно изразен  цвят и богат плодов вкус. Нашият зехтин се произвежда от маслинови дървета, които се отглеждат в скалисти и варовикови почви, в добре проветриви, слънчеви и хълмисти терени, в района на северен Пелопонес и в северен Крит.

ПОДПРАВКИ, БИЛКИ, ЧАЙ
САЛАТИ, МЕЗЕТА,СОСОВЕ,джаджики,тарама,тирокафтери,тиросалата
ЗЕХТИН,  МАСЛИНИ,ОЦЕТ, каламата маслини, стафидати маслини, зелени маслини