top of page
Buy Now

Запознайте се с

Нашите Продукти

ЗЕХТИН,  МАСЛИНИ,ОЦЕТ, каламата маслини, стафидати маслини, зелени маслини

ЗЕХТИН,  МАСЛИНИ И ОЦЕТ

 

Bakalia, с истинска любов и уважение към автентичния гръцки зехтин, предлага в магазина си 100% зехтин екстра върджин, с ниска киселинност, ясно изразен  цвят и богат плодов вкус. Нашият зехтин се произвежда от маслинови дървета, които се отглеждат в скалисти и варовикови почви, в добре проветриви, слънчеви и хълмисти терени, в района на северен Пелопонес и в северен Крит.

КИСЕЛО МЛЯКО, СИРЕНА,КОЛБАСИ, гравиера, манури,саганаки,ладотири,кефалотири,фета,гръцка фета

КИСЕЛО МЛЯКО, СИРЕНА И КОЛБАСИ


В гръцката кухня съществуват множество храни, познати ни още от античността. Характерен пример за това твърдение са сирената и колбасите.

САЛАТИ, МЕЗЕТА,СОСОВЕ,джаджики,тарама,тирокафтери,тиросалата

САЛАТИ, МЕЗЕТА И СОСОВЕ

 

Салатите в кремообразен вид са от традиционните гръцки мезета. Приготвят се със съставки, които в Гърция  се произвеждат в изобилие, като например зеленчуци и млечни продукти, поради което задоволяват почти всички вкусове.  Обикновено се сервират като ордьоври и се консумират отлично с узо, ципуро, цикудя, рецина и вино.

ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ, ВАРИВА,СУХАРИ,дакос,фава,ориз,див ориз

ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ, ВАРИВА И СУХАРИ

 

 

Тестените изделия са популярна храна в целия свят. Разпространението им започва от Италия, независимо от факта, че първоначалният им произход  се счита, че е от Китай (нудели).

ПОДПРАВКИ, БИЛКИ, ЧАЙ

ПОДПРАВКИ, БИЛКИ И ЧАЙ


Подправките са изсъхналите части от растенията, които съдържат ароматни, пикантни и тонизиращи свойства. Познати са също и като мерудии. Търговията с подправки е започнала още през античността, като са се създали цели търговски пътища за пренасянето им от Азия към Европа.

ЛОКУМ, ШОКОЛАДИ, ПАСТЕЛИ, СУШЕНИ СМОКИНИ, ЧЕРНА СТАФИДА ОТ КОРИНТ, БЯЛА СТАФИДА СУЛТАНА, СЛАДКА, СИРОПИРАНИ СЛАДКИ, БАКЛАВА,КАДАИФ, СЛАДКИ

ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ

 

От вкусния корнер на Бакалия не е възможно да липсват сладки неща.

 

ЛОКУМ, ШОКОЛАДИ, ПАСТЕЛИ, СУШЕНИ СМОКИНИ, ЧЕРНА СТАФИДА ОТ КОРИНТ, БЯЛА СТАФИДА СУЛТАНА, СЛАДКА, СИРОПИРАНИ СЛАДКИ, БАКЛАВА И КАДАИФ, СЛАДКИ и др., които ще Ви завладеят с уникалния си вкус.

© 2015 by Bakalia the greek deli

HOURS

Monday - Friday

08.30 to 20.00
Saturday

09.30 to 17.30

ADDRESS

104, Knyaz Boris I str.

1000 Sofia  Bulgaria

T. 00359 2 443 0007

ORDERS

Phone

00359 88 629 1003

Email

bakaliasofia@yahoo.com

  • Facebook Grunge
bottom of page