top of page
Buy Now

Зехтин, маслини и оцет

ЗЕХТИН,  МАСЛИНИ И ОЦЕТ

 

Bakalia, с истинска любов и уважение към автентичния гръцки зехтин, предлага в магазина си 100% зехтин екстра върджин, с ниска киселинност, ясно изразен  цвят и богат плодов вкус. Нашият зехтин се произвежда от маслинови дървета, които се отглеждат в скалисти и варовикови почви, в добре проветриви, слънчеви и хълмисти терени, в района на северен Пелопонес и в северен Крит.

 

Събирането на реколтата от маслини се извършва по традиционен начин, в резултат на което се събират здрави и сочни плодове, които веднага се превозват, за да бъдат пресовани в пресите за добив на зехтин в кооперациите разпръснати във всички села в района. Там, със знание и любов, при ниски температури и чрез механични методи, се произвежда зехтинът.

 

Естествено в Bakalia ще откриете автентичните и популярни маслини Каламата, голямо разнообразие от зелени маслини, пълнени маслини, маслини в марината, но и истински маслинен паста със зехтин.

 

Не трябва да подминавате и нашите невероятни видове оцет – бял, червен и балсамов, плодов и винен.

НАШИЯТ ЗЕХТИН

ЗЕХТИН  "CRETE GOLD" Органичен и нефилтриран
Екстра върджин зехтин, биологично производство, нефилтриран, студено пресован с леко пикантен вкус. Произвежда се в Крит, известен още от античността с много високото качество на маслиновите си насаждения, благодарение на които се произвежда  един от най-качествените зехтини в света, що се касае до вкуса и аромата.

Опаковка: 0,750ml.

 

ЗЕХТИН  "CRETE GOLD"
Екстра върджин зехтин, който е студено пресован. Произвежда се в Крит, известен още от античността с много високото качество на маслиновите си насаждения, благодарение на които се произвежда  един от най-качествените зехтини в света, що се касае до вкуса и аромата.
Опаковка: 0,250ml., 0,500ml., 0,750ml., 5L.

 

ЗЕХТИН "TELHINIA" Органичен и нефилтриран

Екстра върджин зехтин, биологично производство, нефилтриран, студено пресован със средно пикантен вкус и плодов аромат. Съчетава два вида маслини – Коронейки и Патриня. Събирането на реколтата от маслини започва от Коледа и продължава до средата на февруари,  като пресоването на плода се осъществява в рамките на 36 часа от събирането му при температура не по-висока от 23 градуса.

Опаковка: 0,500ml., 0,750ml., 5L.

 

ПОМАЧЕ
се нарича маслото, което се добива от остатъците от зехтина, след обработката на маслиновата костилка.

Помачето е вид лек зехтин с неутрален аромат и вкус, на цвят е тъмно зелен или кафяв. Това е най-подходящото масло за готвене в целия свят, тъй като не променя аромата и вкуса на използваните при готвенето съставки.
Опаковка: 1L., 5L.

 

МАСЛИНИ НИ И МАСЛИНЕНАТА НИ ПАСТА

МАСЛИНИ КАЛАМАТА
Маслина Каламата! Перфектната маслина! Естествена, кафяво-черна, сочна и вкусна! Отлежала в саламура, направена от морска сол и потопена във винен оцет, придобива характерния си леко плодов вкус. Перфектните климатични условия в  съчетание с ръчното напояване и събиране на реколтата имат като резултат перфектното качество и уникалния вкус на маслините Каламата.

Опаковка: Ще откриете този вид маслини в различни опаковки, с или без костилка.

 

ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ
Отличават се с големия размер на плода и с яркия зелено-жълт  цвят.  Притежават лек подов аромат и леко горчив вкус, леко пикантни, с липса на усещане за висока масленост.
Тези маслини се предлагат в пет вида:
- Цели маслини.

- Маслини без костилка  (Не съдържат костилки и са лесни за консумация).
- Пълнени маслини (Не съдържат костилки, пълнят се ръчно – традиционно с бадем, червена чушка, чесън и т.н).
- Сцепени маслини (Зелени маслини, сцепени с камък).

- Мариновани маслини.

Опаковка: Ще ги откриете в различни видове опаковки в различни размери.

 

ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ ОТ ХАЛКИДИКИ ПОЛИХАРАКТЕС
Тези маслини произхождат от плодородните маслинови гори на Халкидики и зреят във варели, които са поставени в помещения с подходящи условия за влажност и температура.  Имат уникален люто-кисел вкус, като са изключително подходящи за салати или за ордьовър, а също и за алкохолни напитки.

Опаковка: 0,250gr., 3.3kg.


ЧЕРНИ МАСЛИНИ, ТРУМБЕС
Трапезни осолени маслини за ежедневното меню.
С лъскав черен цвят и стегната обвивка (черни) или естествено узрели и с набръчкана обвивка (трумбес).

Опаковка: Ще ги откриете в различни видове опаковки в различни размери.

 

ПАСТЕТ ОТ МАСЛИНИ КАЛАМАТА
ПАСТЕТ ОТ ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ

Пастетът от маслини се приготвя с екстра върджин зехтин и по желание с билки или други подправки. Пастетът от маслини е прекрасен ордьовър – можете да го намажете на крекери или върху хляб, като също така може да се използва при приготвянето на много видове салати.
Опаковка: Ще ги откриете в различни опаковки

 

НАШИЯТ  ОЦЕТ

БАЛСАМОВ ОЦЕТ
Без консерванти, оцветители или други добавки – това е един чист и естествен продукт. Произвежда се от изсушено грозде и зрее в дъбови бъчви, които му придават балансиран сладко-кисел вкус с дълбок аромат.

Опаковка: 250ml., 4L.

 

БАЛСАМОВ КРЕМ "КАЛАМАТА"

ЧЕРВЕН ОЦЕТ С ЕСТРАГОН

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

 

© 2015 by Bakalia the greek deli

HOURS

Monday - Friday

08.30 to 20.00
Saturday

09.30 to 17.30

ADDRESS

104, Knyaz Boris I str.

1000 Sofia  Bulgaria

T. 00359 2 443 0007

ORDERS

Phone

00359 88 629 1003

Email

bakaliasofia@yahoo.com

  • Facebook Grunge
bottom of page