top of page

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ελαιόλαδο, ελιές και ξύδι

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΛΙΕΣ & ΞΥΔΙ

Το Bakalia με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό στο αγνό ελληνικό ελαιόλαδο, προσφέρει στα ράφια του, 100% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, διαυγές χρώμα και πλούσια φρουτώδη γεύση. Το ελαιόλαδο μας, παράγεται από ελαιόδενδρα που καλλιεργούνται σε πετρώδη και ασβεστώδη εδάφη, σε καλά αεριζόμενες, ηλιόλουστες και λοφώδεις εκτάσεις, στην περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου και της βόρειας Κρήτης.

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, κι έχει ως αποτέλεσμα να συλλέγονται υγιείς και χυμώδεις καρποί, οι οποίοι μεταφέρονται άμεσα προς έκθλιψη στα ελαιοτριβεία των συνεταιρισμών που είναι διασκορπισμένα σε κάθε χωριό. Εκεί με γνώση και αγάπη, σε χαμηλές θερμοκρασίες και με μηχανικές μεθόδους, παράγεται το ελαιόλαδο.

Φυσικά στο Bakalia θα βρείτε τις γνήσιες και ξακουστές ελιές Καλαμών, μεγάλη ποικιλία από πράσινες ελιές, γεμιστές ελιές, μαριναρισμένες ελιές αλλά και φυσική πάστα ελιάς με το λάδι της.

Ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψετε τα εξαιρετικά ξύδια μας, λευκά, κόκκινα και βαλσάμικα, από φρούτα και κρασί.
 

Organic & Unfiltered Extra Virgin Olive Oil "Crete Gold" 0.750ml

press to zoom

Extra Virgin Olive Oil "Crete Gold" 0.750ml

press to zoom

Balsamic Vinegar 4 L

press to zoom

Organic & Unfiltered Extra Virgin Olive Oil "Crete Gold" 0.750ml

press to zoom
1/26

ΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ "CRETE GOLD" Organic and Unfiltered  
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας και αφιλτράριστο με ελαφρώς πικάντικη γεύση. Παράγεται στην Κρήτη που είναι φημισμένη από την αρχαιότητα για την εξαιρετική ποιότητα των ελαιώνων της, που δίνουν ένα από τα καλύτερα σε γεύση και άρωμα ελαιόλαδα στον κόσμο.
Συσκευασία: 0,750ml.

 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ "CRETE GOLD"   
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Παράγεται στην Κρήτη που είναι φημισμένη από την αρχαιότητα για την εξαιρετική ποιότητα των ελαιώνων της, που δίνουν ένα από τα καλύτερα σε γεύση και άρωμα ελαιόλαδα στον κόσμο. 
Συσκευασία: 0,250ml., 0,500ml., 0,750ml., 5L.

 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ "TELHINIA" Organic and Unfiltered

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας και αφιλτράριστο με μέτρια πικάντικη γεύση και φρουτώδη αρώματα. Συνδιάζει υποδειγματικά δύο ποικιλίες ελιάς, την Κορωνέϊκη και την Πατρινιά. Η συγκομιδή των καρπών, γίνεται από τα Χριστούγεννα εως και τα μέσα Φεβρουαρίου ενώ η έκθλιψη του καρπού πραγματοποιήται μέσα σε 36 ώρες από την συγκομιδή και σε θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες των 23 βαθμών.
Συσκευασία: 0,500ml., 0,750ml., 5L.

 

ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ 
ονομάζεται το λάδι που λαμβάνεται από το υπόλειμμα του κυρίως ελαιόλαδου μετά από επεξεργασία του πυρήνα της ελιάς.

Το πυρηνέλαιο, είναι ένα ελαφρύ ελαιόλαδο με ουδέτερο άρωμα και γεύση, έχει σκούρο πράσινο ή καστανό χρώμα και είναι το πιο κατάλληλο λάδι μαγειρικής σε όλο τον κόσμο καθώς δεν αλλοιώνει το άρωμα και την γεύση των συστατικών μαγειρικής.
Συσκευασία: 1L., 5L.

ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΜΑΣ & ΟΙ ΠΑΣΤΕΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ 
Ελιά Καλαμάτας! Η απόλυτη ελιά! Φυσική, καστανόμαυρη, δυναμική και χυμώδης! "Ψημένη" στην άλμη που φτιάχνεται από θαλασσινό αλάτι και "βαπτισμένη" στο κρασόξυδο, αποκτά μια χαρακτηριστική ελαφρά φρουτώδη γεύση. Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με την άρδευση και τη συγκομιδή του καρπού με τα χέρια έχουν ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση της ελιάς Καλαμών.
Συσκευασία: Θα τις βρείτε σε πολλές συσκευασίες, σε διαφορετικά μεγέθη, με ή χωρίς  κουκούτσι.

 

ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ 
Χαρακτηρίζονται από το μεγάλο μέγεθος του καρπού και το λαμπερό πράσινο - πρασινοκίτρινο χρώμα τους. Έχουν ένα λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη, με απουσία αίσθησης λιπαρότητας.
Οι ελιές αυτές διατίθενται σε 5 τύπους:
- Ολόκληρες ελιές.
- Εκπυρηνωμένες ελιές (Δεν περιέχουν κουκούτσι και είναι εύκολες προς κατανάλωση).
- Εκπυρηνωμένες γεμιστές ελιές (Δεν περιέχουν κουκούτσι, γεμίζονται στο χέρι, παραδοσιακά με αμύγδαλο, κόκκινη πιπεριά, σκόρδο κ.ά.).
- Τσακιστές ελιές (Ελιές πράσινες που έχουν σπαστεί με πέτρα).

- Μαριναρισμένες ελιές.
Συσκευασία: Θα τις βρείτε σε όλους σχεδόν τους παραπάνω τύπους, σε διαφορετικά μεγέθη και σε πολλές συσκευασίες.

 

ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΛΥΧΑΡΑΚΤΕΣ
Οι ελιές αυτές προέρχονται από τους εύφορους ελαιώνες της Χαλκιδικής και ωριμάζουν μέσα σε βαρέλια τοποθετημένα σε κελάρια με ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Έχουν μοναδική πικρόξινη γεύση, είναι υπέροχες στις σαλάτες και σαν ορεκτικό, ενώ συνοδεύουν μοναδικά τα αλκοολούχα ποτά.
Συσκευασία: 0,250gr., 3.3kg.

ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ, ΘΡΟΥΜΠΕΣ 
Επιτραπέζιες αλατισμένες ελιές για το καθημερινό τραπέζι.
Με γυαλιστερό μαύρο χρώμα και σφιχτή σάρκα (μαύρες), ή φυσικά ώριμες και με ζαρωμένο δέρμα (θρούμπες).
Συσκευασία: Θα τις βρείτε σε διαφορετικά μεγέθη και συσκευασίες.

 

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ 
ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ 
Η πάστα ελιάς συσκευάζεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προαιρετικά με βότανα ή άλλα μυρωδικά. Είναι θαυμάσια σαν ορεκτικό, μπορείτε να την αλείψετε πάνω σε κρακεράκια, στο ψωμί σας πριν από κάποιο γεύμα και να την βάλετε σε πολλές σαλάτες.
Συσκευασία: Θα τις βρείτε σε διάφορες συσκευασίες.

ΤΑ ΞΥΔΙΑ ΜΑΣ

ΒΑΛΑΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ
Χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές ή άλλα πρόσθετα, είναι ένα αγνό φυσικό προϊόν. Παράγεται από αποξηραμένα σταφύλια και ωριμάζει φυσικά σε δρύινα βαρέλια που του προσδίδουν μια ισορροπημένη γλυκόξινη γεύση με βαθύ άρωμα.

Συσκευασία: 250ml., 4L.

 

ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΥΔΙ ΜΕ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

ΜΗΛΟΞΥΔΟ

© 2015 by Bakalia the greek deli

HOURS

Monday - Friday

08.30 to 20.00
Saturday

09.30 to 17.30

ADDRESS

104, Knyaz Boris I str.

1000 Sofia  Bulgaria

T. 00359 2 443 0007

ORDERS

Phone

00359 88 629 1003

Email

bakaliasofia@yahoo.com

  • Facebook Grunge
bottom of page